Wij zijn uw partner in sourcing

> Aantal mensen met betaalde baan wéér gegroeid

Het aantal mensen van 15 tot 75 jaar met betaald werk is in de afgelopen drie maanden met gemiddeld achttienduizend per maand toegenomen tot 8,6 miljoen in juli.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

In de leeftijdsgroep van 15 tot 75 jaar waren er in totaal 4,3 miljoen mensen die om uiteenlopende redenen geen betaald werk hadden.

Onder hen waren 436.000 mensen die zeggen recent naar werk te hebben gezocht en daarvoor ook direct beschikbaar te zijn. Het werkloosheidspercentage kwam daarmee uit op 4,8 procent van de beroepsbevolking. Dat was in juni nog 4,9 procent.

De rest van deze groep niet-werkenden, ruim 3,8 miljoen, bestond volgens het statistiekbureau uit mensen die niet recent hebben gezocht en/of niet voor werk beschikbaar waren.

Hun aantal is met gemiddeld vierduizend per maand gedaald. Uitkeringsinstantie UWV registreerde een verdere daling van het aantal WW-uitkeringen naar 364.000 in juli.

Bron: Nu.nl

Contact

Désirée Kreekels-Ooijen
desiree@ooverrecruitment.nl
06 42393222

Tamara Verberne
tamara@ooverrecruitment.nl
06 46337013

Over ons

OOVER Recruitment is met ruim 20 jaar ervaring dé specialist op het gebied van recruitment. We onderscheiden ons door onze persoonlijke aanpak en het intensieve selectietraject.